12.10.06

..............Is there anybody outhere ? ή............… « Το Χρυσό Κλουβί »




Κάποιος αναρωτιέται…Πως είναι τα πράγματα στην τέχνη τον τελευταίο καιρό?
…πολύ μαζεμένα... κλεισμένα , φυλακισμένα... σ’ενα τεράστιο "Χρυσό Κλουβί " .....στο οποίο μπαίνουν μόνο όσοι φοράνεΧρυσά παπούτσια

Αυτοί μιλάνε πάντα με «νόημα» , χρησιμοποιώντας τις πιο βαρύγδουπες εκφράσεις από το λεξικό του Μπαμπινιώτη, και ανάθεμα κι αν καταλαβαίνουν και οι ίδιοι τι λένε καμία φορά... Στο χαλάκι της εξώπορτας γράφει: “Θαυμάστε μας ...μόνο εμείς υπάρχουμε!”
(Σκουπίζω τα λασπωμένα παπούτσια μου στο χαλάκι κι εξαφανίζομαι...)

Είναι βέβαια και αυτοί που τους βάζουν μέσα στο κλουβί και που αισθάνονται θεοί, μιας και κινούν τα νήματα... προσπαθούν να είναι πάντα στη μόδα , ακόμη κι αν αυτό σημαίνει να φοράς μαγιό στη χιονοθύελλα ...(αυτοί θέλουν γλείψιμο, μα δυστυχώς τα περήφανα, γεμάτα εγωισμό γονίδιά μου, δε μου το επιτρέπουν.......)

Eίναι κι αυτοί που τους ονομάζουμε «αναρχικούς», που πάνε αντίθετα σε....όλα ! (Όμως για να είμαι μαζί τους πρέπει ν΄αφησω αξύριστες μασχάλες (μπλιαχ!) και να φορέσω μαντίλι του τσε, που δε μου πάει καθόλου...)

Eίναι κι αυτοί που περνούν απ’εξω και είτε χλευάζουν με την παρέα τους το κλουβί και το περιεχόμενο του, είτε απλά αδιαφορούν ... (Ίσως να τους έχω κάνει κι εγώ λίγο παρέα...)

Είναι κι αυτοί που θα έδιναν πολλά (ακόμη και τα παπούτσια τους, μόνο που δυστυχώς δεν είναι Χρυσά...) για να μπουν σ’εκεινο το κλουβί, γιατί νομίζουν πως είναι πολύ σημαντικό. (άντε να τους εξηγείς)

Είναι κι αυτοί που κρυφοκοιτάζουν με ενδιαφέρον, αλλά από μακριά , γιατί «δεν είναι ειδικοί» και φοβούνται ότι αν πλησιάσουν έστω και λίγο το κλουβί, θα τους πετάξουν έξω με τις κλοτσιές...( αυτοί θέλουν απλά στοργή και προδερμ..)

είναι σίγουρα κι άλλοι… με μικρές η μεγάλες παραλλαγές, αλλά δε χρειάζεται νομίζω να τους περιγράψω όλους...

είμαι κι εγώ που περιμένω, ψάχνω, προσπαθώ, να καταλάβω τι γίνεται... για ν’αποφασίσω που να ρίξω την ψήφο μου... να δηλώσω κι εγώ ότι ανήκω κάπου....

Και αναρωτιέμαι...

Να προσπαθήσω να μπω κι εγώ σ’αυτο το κλουβί ? Με σκοπό να κηρύξω τη δική μου επανάσταση εκεί μέσα … Να τους πω ότι πρέπει ν’ακολουθούν την καρδιά τους και θα βρούν μεγάλη ικανοποίηση από την τέχνη τους ... μπορεί να βρουν και τον εαυτό τους αν πάψει να αποτελεί τη μοναδική τους προσπάθεια το να είναι trendy..............................και αλλά τέτοια ρομαντικά...

Η να χτίσω σιγά σιγά το δικό μου κλουβάκι ? Το οποίο σίγουρα δε θα είναι χρυσό, αλλά η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους όσους ανέφερα προηγουμένως, μπας και μέσω της συνεργασίας καταφέρουμε να κάνουμε κάτι καλό...?

Εσείς τι λέτε άραγε αγαπητέ ? Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω?

Ετικέτες

22 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger Desposini Savio είπε...

Η κλουβίτσα σου ας είναι με μουσικές, εικόνες, χρώματα και αισθήσεις όπως ΕΣΥ τη θέλεις... αν είσαι καλά με αυτό θα'μαστε και'μεις που θα περνάμε καμιά βόλτα από'δω...

5:21 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger weirdo είπε...

tamara, να κάνεις ό,τι σε φωτίσει το μυαλό σου.. και πιο πολύ η καρδιά σου..
Αν και νομίζω ότι μεγαλύτερη αξία έχει να κάνουμε τη διαφορά ή την επανάστασή μας εκεί που τα πράγματα ειναι δύσκολα.. Να ελκύσουμε τους άλλους με τις αλήθειες μας, ακόμη και στο δικό τους χώρο.. Αν καταφέρεις εκεί να δείξεις και να περάσεις τα ομορφα πραγματάκια σου, θα είσαι πραγματικά ευτυχισμένη.. Και θα κάνεις και άλλους γύρω σου..! Είναι σημαντικό αυτό το λιθαράκι, νομίζω.. Σκέψου το..:!
Καλησπέρα:)

6:19 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Rodia είπε...

Εξω απο κλουβιά (και με την καρδιά οδηγό, ε) οι συνεργασίες αποδίδουν καλύτερα! ;-)

2:27 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Άβατον είπε...

Δεν είσαι εσύ μόνο που σκέφτεσαι έτσι. Υπάρχουν πολλοί εκεί έξω (και εδώ μέσα) που θα μπορούσες να μοιραστείς τις αγωνίες σου. Από εκεί και πέρα κατά κύριο λόγο η Αντίσταση στο υπάρχων καθεστώς πραγμάτων (το οποίο σαφώς και δεν αφορά μόνον την Τέχνη), είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Πρώτα φτιάχνουμε και εφοδιάζουμε τον εαυτό μας με συνείδηση και μετά προχωρούμε προς επίτευξη συνεργασιών και ομάδων. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ομαδικά-κοινωνικά αν πρώτα δεν έχουμε μεταμμορφωθεί ατομικά.

"Βρήκα νερό στο κρασί μου
γι'αυτό δεν πίνω γουλιά
είναι κρυφή η πληγή μου
γι'αυτό δεν βγάζω μιλιά..."

Από εκεί και πέρα, εσύ ξέρεις πόσο νερό μπορείς να ανεχτείς στο κρασί σου και προχωράς ;)

9:08 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

Desposini Savio

σιγουρα ετσι θα ειναι και θα κερναω και ζεστο καφε με γευση μοκα... ;)

weirdo
δε φοβηθηκα ποτε τα δυσκολα, ως τωρα με βοηθησαν να πετυχω περισσοτερα απο οσα υπολογιζα αρχικα...το σκεφτομαι γιατι ειναι ενας καλος τροπος να μεταδωσω την..."ασθενεια"

rodia
τα κλουβια σαφως καταλαβαινεις πως ειναι καθαρα συμβολικα...συμφωνω, τα μεγαλυτερα εργα εχουν γινει μεσα απο συνεργασιες, πρακτικες η απλα νοητικες. Ακομη και ο ανταγωνισμος που δημιουργειται μεσα σε αυτες ειναι θετικος εφοσον προκαλει την εξελιξη...

Άβατον
μα ολους αυτους ψαχνω εκει εξω, αλλα κι εδω μεσα...σαν τη μαργαριτα προκαλω με τα χρωματα μου τις μελισσουλες,καθε φορα που ειμαι ετοιμη να δωσω, αλλα και να παρω...για να ξημερωνουν ολο και πιο γονιμες μερες.
ΥΓ. κι εμενα μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι...

καλημερες... :)

11:12 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger ZissisPap είπε...

Μου άρεσε το μπλογκ σου και ιδιαίτερα ο "Χορός της βροχής" καθώς και το "Goodbye and Hello". Θα τα λέμε!

12:52 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Βαγγέλης Μπέκας είπε...

Ανέβα στο κλαδί και κελάηδησε με τρόπο που το είναι σου θα γίνει μουσική, Tamara de Lempicka!
Πάρε το φως που κοχλάζει μέσα σου και βάψε τις ψυχές των ανθρώπων…

Γίνε ο αληθινός εαυτός σου, φως που κοχλάζει!!

Τότε τα κλουβιά θα ανοίξουν σαν τα μπουμπούκια που γίνονται τριαντάφυλλα, τα σύρματα τους θα γίνουν κλαδιά, δέντρα, δάση...
Κι ολόγυρά σου θα πετάξουν ελευθέρα πλάσματα που κάποτε στο λαιμό φορούσαν χρυσελεφάντινa χαλινάριa...

1:38 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Sigmataf είπε...

Εξέλιξη υπάρχει μόνο μέσα απο την ομάδα.
Συντονισμός-αγάπη-συλογικότητα.

6:03 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

Sigmund_01
σ΄ευχαριστω...στο σπιτικο μου εισαι παντα ευπροσδεκτος.Να μου ξαναρθεις...

VITA MI BAROUAK
τι να πω εγω τωρα...στον ποιητη υποκλινομαστε...

Sigmataf
αυτη ειναι η αναζητηση μου σε ολους τους τομεις... :)

6:43 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger candyblue είπε...

Να πετάξεις.
Με τα πινέλα περασμένα γύρω από την μέση σου και όλα τα χρώματα να στεγνώνουν στα μαλλιά σου. Να πετάξεις.
Ξέχνα το χρυσό,ξέχνα το κλουβί,την δημοκρατία,τα προξενιά τούτης της πόλης.
Πέτα εσύ και όλα θα σου έρθουν σε εκείνη την διαδρομή.
Να πετάξεις μαζί με το βλέμμα των ανθρώπων και να δεις ,που όσοι δεν θα καταφέρουν να πετάξουν, χάρη σε σένα θα κρατήσουν έστω το βλέμμα ψηλά.

12:01 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Santiago Nasar είπε...

Tamara, το βασικό είναι ότι έχεις την ανησυχία. Θεωρώ ότι το δεύτερο βασικό είναι να μπορέσεις εσύ να θέσεις το πλαίσιό και να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να διαμορφώσετε μια κατάσαταση. Κακά τα ψέμματα, το marketing είναι πια μέσα στο παιχνίδι! Επειδή όμως ο κόσμος έχει βαρεθεί τις έτοιμες συνταγές, αν έχεις κάτι καλό να προτείνεις, αν αρχικά το προτείνεις ως συλλογική προσπάθεια, και αν του βάλεις ένα "περιτύλιγμα" που μπορεί να αδικεί την ουσία του, αλλά θα προβάλλει τη γενική ιδέα αποτελεσματικά, πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!
Είμαι πάντως της άποψης "do it yourself" και ότι η ιστορία γράφεται από τις μικρές αλλά δημιουργικές ομάδες που απαρτίζονται από ισχυρές μονάδες.
Sorry για τη φλυαρία, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που με απασχολεί κι εμένα ιδιαίτερα.

12:35 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

candyblue...πολυ ομορφα λογια, με τιμα που απευθυνονται σε μενα.

sandiago...τετοια φλυαρια με ενδιαφερει παρα πολυ να γινεται...στην ουσια απλωνω τα διχτυα μου για να ψαρεψω, ανθρωπους που τους απασχολουν παρομοια θεματα, να τα βαλουμε κατω ολοι μαζι να δουμε τι μπορει να γινει...η τεχνη απο μονη της εξαλλου,ειναι ενα πολυ μοναχικο "αθλημα"... η αναγκη για συνεργασια ειναι πολυ εντονη καποιες στιγμες...για το προχωρημα...οταν υπαρχει καλη θεληση λοιπον, για ανταλλαγη γνωσεων και αποψεων, σιγουρα κατι καλο θα βγει...

6:02 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Artdrone είπε...

Σιγά μη σου πω. Οταν μας λένε κάτι κάνουμε το αντίθετο από αντίδραση ή επειδή δε το ανακαλύψαμε εμείς. Θα τη βρεις την άκρη μόνη σου.

1:19 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Άβατον είπε...

@Tamara,
"Αυτός που αναζητά πάντοτε βρίσκει στο τέλος"

8:24 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

gritbound
που τις ξερεις εσυ τις παραξενιες μου? ε? ενταξει , συμβαινει κι΄αυτο , αλλα δεν ειπα ποτε οτι θα κανω οτι μου λενε οι αλλοι...Κουβεντα ξεκιναω...ο καθενας εδω μεσα δε γραφει αυτα που γυρνανε μεσα στο μυαλο του για να τα μοιραστει? εμενα αυτα γυριζουν στο μυαλο μου τι να κανουμε...
ουπς! πολυλογησα παλι θα μου πεις... ;P

αβατον
κι εγω ετσι θελω να πιστευω.Γι'αυτο αναζηταω ολο και περισσοτερα...και πιο δυσκολα...και πιο απιθανα να γινουν...με θρασος απεναντι στην τυχη μου! :)

10:12 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger I.P.Potis είπε...

Όπως και να το δεις το κλουβί πάντα κλουβί παραμένει.

2:13 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger ZissisPap είπε...

"...η τεχνη απο μονη της εξαλλου,ειναι ενα πολυ μοναχικο "αθλημα"..."
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Η τέχνη είναι μόνο διαδραστική, δίνει και παίρνει απλά χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φίλτρα. Αλλιώς είναι "νεκρή" και ιδιαίτερα στον σημερινό στον κόσμο μας μη αναγνωρίσιμη. Μοναχικοί μπορεί να είναι οι καλλιτέχνες, κι αυτό συζητιέται όμως...
Αισθήσεις, συναισθήματα, ψυχή δεν μπορείς να μην τα "ανταλλάσσεις". Μόνο έτσι θα τα αναπτύξεις, θα τα καλλιεργήσεις...

3:10 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger nosyparker είπε...

Φιλενάδα, εντελώς πληροφοριακά, υπάρχει ένα κομμωτήριο στη Θεσ/νίκη, στην Αιγαίου 25, Καλαμαριά, το Hair Tech που έχει στη βιτρίνα του το ‘Portrait de Madame Allan Bott’. Σήμερα το είδα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο, εγώ απλά να σε ενημερώσω ήθελα. Τουλάχιστον να γράφουν τ' όνομά σου κάπου να φαίνεται. :-D

7:28 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Santiago Nasar είπε...

...Πάντως τα χρυσά παπύτσια συνήθως είναι πολύ κιτς! ε?

7:56 μ.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

I.P.Potis
οχι παντα με την κακη εννοια...γιατι μπορει να ειναι το μερος που χτιζεις τη φωλια σου, που κρυβεσαι οταν εξω κανει κρυο και βροντα...που δεχεσαι τ΄αγαπημενα σου προσωπα... εκει που σου ερχονται οι πιο καταπληκτικες ιδεες και που δε φοβασαι να κανεις ονειρα...
by the way, καλωσηρθες στο "κλουβακι" μου... ελπιζω να περασεις καλα...

Sigmund_01
καλα κανεις και διαφωνεις...γιατι ισως να μη χρησιμοποιησα τις καταλληλες λεξεις τελικα. η τεχνη η ιδια δεν ειναι καθολου μοναχικη , ισα ισα που αυτοσκοπος της ειναι να επικοινωνησει..να συγκινησει, να προκαλεσει, να συννενοηθει, να ταραξει τα νερα...και χιλια δυο ακομα...ο καλλιτεχνης μπορει να ειναι μοναχικος, ιδιαιτερα οταν η δουλεια του σκαλιζει τα βαθυτερα αμπαρια της ψυχης του...αλλα μηπως ακομη και τοτε η επιρροη απο τον κοσμο που τον περιβαλλει δεν ειναι αναποφευκτη? γιατι ακομη και η ψυχη μας ως γνωστο, δεν ειναι αγραφο χαρτι...
σ'ευχαριστω για τη χρησιμη διαφωνια...

nosyparker
Αληθεια??? τρεχω να ζητησω δικαιωματα! χαχα! ...τωρα και στα κομμωτηρια...tres chic!

Sandiago Nasar
κανε μια βολτα στις βιτρινες με τα γυναικεια καλε μου... ειναι πολυ της μοδας!

8:53 μ.μ.  
Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

τι εγεινε ρε κουκλα? ασε τα κλουβιά για τα κλούβια μυαλα...
οσοι εχουνε φτερα δεν τους κρατανε τα κλουβια.Τα πουλια ειναι όνειρα και τα όνειρα δεν χωρανε σε πουθενα
ειναι ταξιδιωτες, σαν τον Οδυσσεα
που οι θεοι δεν φοβισαν ποτε.Ριξε τα κλουβια στη θαλασσα και ασε τον μπαμπα Ποσειδώνα να τα γεμισει μουσκλια και κοχυλια,για να στολιζουν το βυθο σαν ναυαγισμενες φυλακεςμακαρι να εμπαινε ανω τελεια αλλα δε μπορω να τη βρω γκρρρ)

10:37 π.μ.  
Ο χρήστης Blogger Tamara de Lempicka είπε...

kalo mou pigouinaki, mh viazesai na vgaleis symperasmata...de thelw kanenan se klouvi,twra an se enoxlei h leksh, pes to spitaki, opws thes...
ayth h idea pantws gia ton Poseidwna, eksairetikh!

kalwshrthes!!!
kai na mas ksanartheis...

10:58 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα

who's online